jennysho†line

livets stora gåtor
Ekorrn satt i granen. Skulle skala kottar. Hoppa han från tallegren. Men ursäkta, satt han inte i en gran? När böt han barrträd? Han satt ju där och var berädd att skala sina små kottar och då hörde han barnen och blev skrämd. Blev han så rädd att han uppfattade granens täta grenar som den lite mer (ganska mycket mer) avslöjande tallens? Och då i panik bröt sin fot och sin svans? Jag fattar inte.

 Om man äter fårost, då är det ju mjölk från ett får som man har gjort ost på. Och getost kommer ju från getmjölk, det hör man ju. Men när man läser på mozarellapaketen blir jag lite nervös. Mozarella är nämligen gjort på buffel. Och en buffel är liksom en farbror-ko. Vad är det egentligen som man mjölkar och gör ost av på buffeln?

Och sen har jag en sista grej. Ni vet dom där gubbarna som går omkring och bär på en stor glasruta (och när dom ska över gatan kommer alltid en bil i full fart så dom måste springa med  småsmå steg tillbaka upp på trottoaren men då kommer det en cyklist som jagar bilen och då måste dom springa med sina pyttesteg upp på andra trottoaren), dom iallafall, varför ser man aldrig dom i verkligheten?


image52
PS. det uttalas inte krigs-slida, utan krigs-lida, DS.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: